Elever tester velferdsteknologi

Elever på Vg2 Helsearbeiderfag var på ekskursjon for å lære mer om velferdsteknologi. På Smarthuset i Alta fikk de informasjon og mulighet til å prøve en rekke hjelpemidler. De ble tatt godt imot og lot seg begeistre over mulighetene velferdsteknologi kan gi.

Elev i smartgyngestil - Klikk for stort bildeElev prøver gyngestol med multifunksjoner Anne Britt Larsen
Her er noe av det de fikk se og prøve:

Wellens nordic gyngestol som vugger og demper uro.

Musikkdukke som stimulerer brukerens berøringssans og følelser. Brukes til å støtte kognitive evner for personer med Alzheimers og demens.

Helsedirektoratet har laget en fin spilleliste med sanger for eldre med navnet «Demenshuskelista».
Man fyller inn fødselsår og de mest populære sangene for årgangen, listes opp.
Huskelista (demenshuskelista.no)

Lydbilde kommunikasjonsverktøyet KOMP, som er enkelt å betjene for ikkedigitale brukere.

Smart kjøleskap med display som viser matvarer utgått på dato.

Medisindispenser med mulitidoseposer som gir alarm og varsler hjemmesykepleie hvis medisin ikke blir tatt ut.

Trimsykkel med videobibliotek for opptrening og stimuli av minnefremkalling. Brukes
både til eldre og mennesker med demens.

Kroppsføner til hjelp ved tørking etter bad og dusj.

Robotselen PARO stimulerer språk, gir trygghetsfølelse og demper uro, blant personer med hjerneskade, særlig eldre med fremskreden demens.

Gå til nettsiden Jegborsmart