Verdens bokdag 23.april

«Verdens bok- og opphavsrettdag feirer bokglede, leselyst og det positive ved lesing. Bøker er en link mellom fortid og fremtid, en bro mellom generasjoner og på tvers av kulturer.» (FN-Sambandet). Bruk bokdagen til å gjøre deg kjent med noen av våre gode kilder til lesing.

På bildet har vi vist til følgende tilbud som gjør lesing tilgengelig: Verdensbiblioteket, Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek og Pressreader. Ikke glem Bookbites som gir tilgang til en rekke e-bøker og lydbøker.

Det flerspråklige bibliotek. Biblioteket kan bestille bøker på en rekke språk. Gratis.

Norsk lyd og blindeskriftsbibliotek er et offentlig bibliotek som produserer og låner ut lydbøker og punktskriftbøker. Tilbudet er for alle som strever med å lese trykte bøker. Gratis. Ta kontakt med bibliotekar om du vil bruke tibudet eller bruk nettsiden. Gratis.

Verdensbiblioteket tilbyr e-bøker for voksne og barn på albansk, arabisk, bosnisk, kroatisk, serbisk, kurdisk, persisk, polsk, somali, thai, tigrinja og tyrkisk. Opprett tilgang med epost. Gratis.

Pressreader er digitale nasjonale og internasjonale aviser og tidsskrift.  Det er tilgang i skolens nettverk. Når du har tatt tilgangen i bruk varer den i 7 dager. Du kan altså lese når du er hjemme også.Gratis for skolens elever og ansatte.(Det er også grais for de som har et lokalt bibliotek som tilbyr tjenesten.)

Bookbites

Du kan gratis lese norske e-bøker og lytte til lydbøker gjennom appen Bookbites:

• Last ned appen bookbites bibliotek. Elever og ansatte på skolen
    kan bruke sin FEIDE-id når de oppretter lånetilgang.