Studiespesialisering

Vil du oppnå generell studiekompetanse og ta høyere utdanning på universitet eller høyskole? Da kan studiespesialisering passe for deg. Du velger fordypning innen realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi.

Hvorfor velge studiespesialisering?

Du lærer

Avhengig av dine fagvalg:

• matematikk og andre realfag
  • ledelse og økonomi
  • historie, politikk og psykologi
  • språk
  • andre teoretiske fag

Du bør være

• interessert i å arbeide med teoretiske fag
  • samarbeidsvillig, strukturert og selvdisiplinert
  • interessert i å skrive eller regne
  • interessert i kultur- og samfunnsforhold

Les mer om studiespesialisering på vilbli.no

Hvorfor velge Lakselv videregående skole?

Skolen vår preges av romslighet og trygghet. Som elev skal du oppleve mestring og ta aktivt del i opplæringen. Sentralt hos oss er elevmedvirkning og elevdemokrati. Vi jobber for at du som elev skal få en sterkere stemme i utviklingen av skolen. Dette gjør vi sammen!

Du kan også være med å påvirke skolehverdagen din gjennom å engasjere deg i elevrådet. I samarbeid med Elevrådet tilbyr vi en rekke elevaktiviteter: tirsdagssamling i kantina, studie-kafe/leksehjelp onsdag med påfølgende aktivitet i svømme- og sportshallen, hobbykveld torsdag, treningsstudio, klatrevegg, musikkverksted m.m.

Skolen har god kontakt med lokale bedrifter der elevene har utplassering i praksisperioder.
Vi har fine lokaler og godt utstyr i våre verksteder. Disse brukes også til  hobbykveld for elevene en gang i uka.

Søk skoleplass

Vi tilbyr følgende valgfrie programfag:

• Her setter skolen inn punktliste over sine valgfrie programfag

Fag- og timefordeling realfag

Fag- og timefordeling språk, samfunnsfag og økonomi

Oppbygging og gjennomføring

Vg1 Studiespesialisering

Vg2 Studiespesialisering

Vg3 Studiespesialisering

Veien videre

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke før du velger fag. Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no.