Teknologi- og industrifag

Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Du kan bli sveiser, bilskadereparatør, yrkessjåfør, anleggsmaskin-, landbruksmaskin- eller motormekaniker og en rekke andre yrker. Les mer om yrker og kompetanser som bygger på Vg1 TIF på Vilbli.no

 

Du lærer

  • om produksjonsplanlegging og produksjonsprosesser
  • om automatisering og programmering av roboter
  • om maskiner og produksjonsutstyr
  • om kjøretøy og transport
  • om kjemiske prosesser og kjemiteknikk
  • om helse, miljø og sikkerhet

Du bør være 

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • selvstendig og nøyaktig
  • interessert i ny teknologi

Les mer om teknologi- og industrifag på Vilbli.no. (ekstern lenke)

Les om fag- og timefordeling på Vilbli.no

Hvorfor velge Lakselv videregående skole?

Skolen vår preges av romslighet og trygghet. Som elev skal du oppleve mestring og ta aktivt del i opplæringen. Sentralt hos oss er elevmedvirkning og elevdemokrati. Vi jobber for at du som elev skal få en sterkere stemme i utviklingen av skolen. Dette gjør vi sammen!

Du kan også være med å påvirke skolehverdagen din gjennom å engasjere deg i elevrådet. I samarbeid med elevrådet tilbyr vi en rekke elevaktiviteter som tirsdagssamling i kantina, studiekafe/leksehjelp, hobbykveld på verksted og aktiviteter i Sportshallen.

Vi har fine lokaler og godt utstyr i våre verksteder. Elevene har praksisperioder og yrkesfaglig fordypning ute i bedrifter. Skolen har god kontakt med bedrifter i Porsanger og andre steder.
 

Elev ligger på gulvet og jobber med sneskuter (Foto) - Klikk for stort bildeElever jobber med sneskuter Lakselv videregående skole


Bedriftsavtaler

Skolen samarbeider med Opplæringskontoret for Bil- og Verkstedtekniske fag. Det er inngått ​​​​bedriftsavtaler for praksis blant andre med:  AJ Bil og Motor AS i Lakselv, Nordkapp Auto AS Automester, Bilxtra Lakselv AS
Lakselv Motor AS Mekonomen verkstedNorsk Scania avdeling Lakselv, VA Motor AS Kjøllefjord Mekonomen verksted.

Les mer om bransjen på nettstedet Bilfag.no
Bilfag.no (ekstern lenke)

Søk skole- og læreplass (intern lenke)

Oppbygging og gjennomføring

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.
 

  • Du kan ta videre utdanning på fagskole. En fagskoleutdanning er en kort og yrkesrettet videreutdanning som er beregnet på de som har gått yrkesfag.
  • Du kan ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse
    – etter Vg2 eller
    – etter oppnådd yrkeskompetanse.
    Da har du mulighet til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Husk at noen studier, f.eks. ingeniør-, realfags- og medisinske studier, forutsetter at du har visse realfag.
  • Du kan også søke opptak til høyere utdanning etter forkurs eller gjennom Y-veien, yrkesfaglig vei til høyere utdanning. Y-veien er beregnet på deg som har relevant yrkeskompetanse. Forkurs og Y-veien er vanligst innen realfags- og ingeniørstudier.

Kilde: Vilbli. (u.å). Utdanningsprogrammene: Teknologi og industrifag. 
https://www.vilbli.no/nb/nb/no/teknologi-og-industrifag/program/v.tp

 

Kontaktperson

Avdelingsleder:  Berith Titternes 
Telefon: 78 96 54 45
Mobiltelefon: 90 77 04 20
Epost: berith.titternes@ffk.no